Thursday , November 30 2023

Colegiul Medicilor Dentisti Brasov

Colegiul Medicilor Dentisti Brasov

Colegiul Medicilor Dentisti din Romania opereaza in baza Legii 95/2006, titlul XIII si a Regulamentului de Organizare si Functionare. Orice medic dentist sau stomatolog din Romania care doreste sa isi exercite profesia este obligat sa se inscrie in Colegiul Medicilor Dentisti.

colegiul medicilor dentisti brasovAcesta reprezinta un organism profesional si apolitic, fara un scop patrimonial, de drept politic. Colegiul are, de asemenea, o responsabilitate delegata de autoritatea de stat in domeniul autorizarii, controlului si indrumarii profesiei de medic. Colegiul Medicilor Dentisti Brasov din Romania este organizat pe criterii teritoriale. La nivel local, acesta are o personalitate juridica. Un patrimoniu si un buget propriu, precum si o autonomie functionala si financiara.

Conform OG nr. 124/1998, privind functionarea si organizarea cabinetelor medicale, un cabinet medical este forma de exercitare a profesiei de medic. Asadar, acesta este o unitate cu sau fara personalitate juridica, furnizoare de servicii publice, de stat sau private, de asistenta medicala.

Tipuri de cabinete medicale existente

Profesia de medic dentist poate fi exercitata in cadrul cabinetului medical in una din urmatoarele forme:

Cabinet medical individual – Aici isi poate exercita profesia medicul titular. Acestea pot avea drept salariati sau colaboratori medici sau oricare alta categorie de personal.

Cabinete medicale grupate – Se refera la mai multe cabinete individuale, care au facilități economice comune, dar care au individualitate in relatii cu tertii.

Cabinete medicale asociate – Acestea sunt mai multe cabinete care s-au asociat in scopul exercitarii in comun a activitatii, spre a asiguta accesul pacientilor la servicii medicale. Medicii detinatori ai unor cabinete asociate isi păstreaza responsabilitatile si drepturile individuale.

Societate civilă medicală – Este constituita din doi sau mai multi medici asociati. Aceasta societate poate avea drept salariati sau colaboratori medici sau orice alta categorie de personal.

Colegiul Medicilor Dentisti Brasov – evaluarea profesionala

Activităţile de educatie medicala continua (EMC) sunt cuantificate prin unitati de creditare, denumite credite de EMC. Evaluarea punctajului profesional al medicului dentist se va face periodic, la un interval de 5 ani. Punctajul minim necesar este de 200 de credite de EMC, realizate in decursul celor 5 ani de activitate.

Fiecare membru din Colegiul Medicilor Dentisti Brasov si din Romania are obligatia de a participa la Programul national de EMC. De a acumula macar numarul minim de credite stabilit de Consiliul National al CMDR.

Citeste si...

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov Alegeti mereu un Stomatolog Bun Brasov. Acest stomatolog va va oferi un …

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov ideala. O astfel de clinica va va …

Dentist Brasov

Dentist Brasov

Un Dentist Brasov de incredere pentru intreaga familie! Un Dentist Brasov va veni mereu in …