Friday , April 12 2024

Proiectare Instalatii Electrice Brasov

Pasii necesari pentru o proiectare instalatii electrice Brasov

In cazul in care aveti nevoie de o proiectare instalatii electrice Brasov, acest articol este perfect pentru dvs. Puteti descoperi informatii deosebit de interesante cu privire la etapele proiectarii instalatiei electrice.

Indiferent ca va construiti o casa sau extindeti locuinta veche, cititi cu mare atentie. Informatiile de mai jos va pot fi de mare folos.

Serviciile de proiectare instalatii electrice Brasov: Pasii necesari

Exista cativa pasi deosebit de importanti atunci cand se discuta despre proiectarea instalatiei electrice. Acesti pasi va sunt prezentati pe scurt in randurile de mai jos.

1. Realizarea proiectului instalatiei electrice

Proiectare Instalatii Electrice BrasovAcesta este fara doar si poate punctul de pornire. La acest punct este indicat sa se tina cont de toate aspectele si contextul utilizarii viitoarei instalatii. Planul instalatiei electrice in sine, este in fapt o schema tehnica prin internediu caruia vor fi stabilite urmatoarele:

  • punctul de intrare ale alimentarii cu energie eletrica.
  • dispunerea panoului electric.
  • traseele conductorilor electrici (ingropate sau aparente).
  • pozitionarea dozelor de ramificatie, tabloul de distributie (daca este cazul), amplasarea prizelor si intrerupatorelor si pozitiile pentru lampi de tavan sau aplice de perete.

2. Definirea planului electric

Acest aspect este deosebit de important pentru stabilirea zonelor in care vor fi realizate santurile pentru traseul electric si gaurile pentru montarea aparatajului. Tot in aceasta etapa va fi stabilit locul prin care se fac traversarile pe tavan sau pereti, de la doze la punctele de instalare ale corpurilor de iluminat.

De asemenea, va fi stiuta si ordinea in care se vor trage in tuburile de protectie conductorii electrici. Ba chiar mai mult, se va stii cum se vor face si izola legaturile in doze.

3. Depistarea consumatorilor

Aceasta este o alta etapa deosebit de importanta. Aici se va stabili tipul conductorilor si aparatele care vor fi folosite. De exemplu, daca discutam despre corpuri de iluminat, majoritatea caselor opteaza acum pentru iluminarea led.

Prizele se pot amplasa si la consumuri mai mari. Trebuie retinut faptul ca alegerea gresita a acestora poate duce la aparitia unui incendiu. Tocmai din acest motiv este extrem de importanta colaborarea cu un expert in proiectare instalatii electrice Brasov. Este important sa nu colaborati cu persoane neautorizate pentru a va proiecta instalatia electrica a casei. Riscul de incendiu poate creste considerabil cand instalatia este improvizata sau nu este proiectata de catre experti.

4. Calcul pentru necesarul de consum

Dupa identificarea valorii maxim insumate se vor monta conductori electrici care vor suporta perfect incarcarea la care sunt supusi.

5. Stabilirea numarului de prize si amplasarea lor

Se spune ca o priza in plus inclusa in proiect nu vine cu costuri nici pentru proprietari nici pentru constructori. Lipsa unei prize in minus sau daca este amplasata nepotrivit cu siguranta provoaca incarcarea neprevazuta a unui circuit daca se folosesc prize multiple.

6. Planul electric si prizele

Este necesara intocmirea unei schite pentru o amplasare echilibrata. Proiectarea instalatiei electrice arata cate prize vin montate pe circuit. Arata de asemenea unde vor fi acestea instalate.
De exemplu, in camere sunt preferate camerele cu prize duble. Aceste prize insa vor fi mutate in fiecare incapere pentru mai mult confort.

7. Planul electric si corpurile de iluminat

In orice incapere, coprurile de iluminat sunt deosebit de importante, fie ele pe tavan sau pe jos amplasate. Acestea trebuie sa fie amplasate la distanta indicata in proiect. Proiectul prezinta locul in care apar alte elemente.

Citeste si...

Termopane Brasov

Termopane Brasov

Termopane Brasov Este improtant sa optati pentru niste Termopane Brasov. Veti constata ca ele va …

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov Exista sute de firme de Constructii Case Brasov. Acestia ofera atat case …

Case Din Lemn La Cheie

Case Din Lemn La Cheie

Case Din Lemn La Cheie Doriti sa optati pentru o casa pe structura de lemn, …