Saturday , June 22 2024

Parodontologie Brasov

Ce inseamna parodontologie Brasov?

In momentul in care vie vorba despre parodontologie Brasov, trebuie sa stiti ca aceasta este o ramura a stomatologiei. Parodontologia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul bolilor care afecteaza tesuturile dure si moi care sustin si protejeaza gingiile si dintii.

Tesuturile dure si moi care sustin dintele, cunoscute sub numele de parodontiu, au functii foarte importante: leaga ferm dintii de maxilare; actioneaza ca un amortizor de soc in timpul muscaturii si mestecarii.

Prin urmare, ajuta la prevenirea deteriorarii dintilor din cauza fortelor excesive; mentine dintii intr-o pozitie fixa ​​in maxilare, astfel incat sa poata lucra impreuna eficient si confortabil in timp ce mesteca. Cu vizite la specialistii in parodontologie, se pastreaza sanatatea, functia si estetica acestor structuri si tesuturi.

De ce este importanta procedura de parodontologie Brasov?

Bolile parodontale sunt infectii bacteriene ale gingiilor si ale altor tesuturi care sustin dintii (osul si ligamentul parodontal – fibrele care sustin dintii si ii tin in maxilar). Acestea distrug suportul oaselor care tin dintii in gura.

Ca urmare, dintii se pot slabi, cadea sau smulge, iar zonele edentate ar putea fi nevoite sa fie tratate cu proteze sau implanturi.

Bolile parodontale apar ca gingivita gingivita (inflamatia si sangerarea gingiei fara a afecta osul) sau parodontita, in care are loc distrugerea osului care sustine dintele. Daca nu sunt tratate la timp, cazurile de parodontita pot cauza pierderea dintilor.

Parodontologie BrasovConform cercetarilor ample din ultimii ani, sanatatea parodontala joaca din ce in ce mai mult un rol mai important in sanatatea sistemica.

Bolile parodontale au fost asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet si complicatii adverse ale sarcinii. De asemenea, procedura de parodontologie Brasov este legata de alte boli, cum ar fi boala parodontala, bolile respiratorii, bolile cronice de rinichi, artrita reumatoida, sindromul metabolic si cancerul.

Importanta sanatatii parodontale a iesit in prim-plan in ultimii ani si s-a atras mai multa atentie asupra acestui aspect important al ingrijirii bucale. In multe feluri, gura poate fi vazuta ca o oglinda a starii generale a corpului dvs. Boala gingiilor apare intotdeauna cu acumularea placii in dinti, dar bolile cunoscute sub numele de boli sistemice care afecteaza restul corpului pot afecta structurile de sustinere ale dintilor.

De asemenea, se stie ca unele boli grave se manifesta in gura inainte de a deveni evidente in alta parte a corpului. Din acest motiv, un parodontolog poate detecta uneori semne ale unei boli generale, cum ar fi diabetul sau bolile de sange, in timp ce examineaza gura unui pacient.

Ce este un medic parodont (specialist in boli gingivale?

Medicul parodonist sau medicul specialist in parodontologie Brasov, este un medic stomatolog specializat in prevenirea, diagnosticarea si tratamentul bolilor parodontale si plasarea implanturilor dentare.

Medicii parodontisti cunosc cele mai noi tehnici utilizate in diagnosticarea si tratamentul bolii parodontale, precum si aplicarea procedurilor parodontale estetice.

Desi toti stomatologii sunt instruiti in diagnosticul si tratamentul bolii parodontale usoare pana la moderate, se obisnuieste ca cazurile severe sau complexe sa fie trimise unui medic parodont care are pregatire specializata in acest domeniu.

Parodontistii care efectueaza tratamente parodontale nechirurgicale precum si proceduri de chirurgie parodontala si chirurgie plastica parodontala. Sunt de asemenea, experti in tratarea dintilor lipsa cu implanturi dentare.

Parodontii pot trata cazuri parodontale mai complexe, cum ar fi persoanele cu o boala severa a gingiilor sau un istoric medical complex, folosind o varietate de proceduri chirurgicale. In plus, parodontistii au cunostinte specifice despre plasarea, intretinerea si repararea implanturilor dentare.

Medicii parodontisti cunosc cele mai noi tehnici utilizate in diagnosticul si tratamentul bolii parodontale. De asemenea, pot efectua proceduri parodontale estetice pentru a va imbunatati zambetul. Din aceste motive, stomatologii isi trimit adesea pacientii cu boala parodontala avansata la un parodontist.

In calitate de specialist, parodontistii pot oferi o gama larga de tratamente, de la practica minim invaziva pana la operatii orale complete. In functie de situatia dumneavoastra particulara, un parodontolog poate gasi optiunile de tratament care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

Citeste si...

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov ideala. O astfel de clinica va va …

Dentist Brasov

Dentist Brasov

Un Dentist Brasov de incredere pentru intreaga familie! Un Dentist Brasov va veni mereu in …

Kinetoterapie Brasov

Kinetoterapie Brasov

Kinetoterapie Brasov Multe persoane au in vedere avantajele oferite de Kinetoterapie Brasov. Veti vedea ca …