Friday , April 12 2024

Operatie Miopie

Ce este si cine are nevoie de o operatie miopie?

In fiecare zi exista persoane carora li se efectueaza o operatie miopie. Ce este miopia, dar si care sunt cauzele aparitiei sale si multe alte detalii legate despre acest subiect, aflati citind acest articol pana la final.

Informatiile va pot fi cu atat mai utile cu cat aveti cunostinte care au miopie sau daca aveti pe cineva in familie care este miop.

Ce trebuie sa stim inainte despre a discuta de operatie miopie?

Mai intai de toate, este foarte important sa facem o scurta prezentare a acesteia. Asadar, miopia este o eroare de refractie care provoaca vedere incetosata la distanta. Este cea mai frecventa cauza a tulburarilor de vedere la persoanele sub 40 de ani.

Operatie MiopieMiopia incepe de obicei in copilarie, dar poate continua sa se agraveze pana la varsta adulta. Aceasta se numeste progresie a miopiei.

Aproape jumatate dintre copiii cu miopie progresiva ajung la o reteta stabila pana la varsta de 15 ani. Aproximativ trei sferturi se stabilizeaza pana la varsta de 18 ani si aproape toti se stabilizeaza pana la varsta de 24 de ani.

Cu toate acestea, miopia poate progresa rapid pentru a deveni miopie ridicata fara un management adecvat. Miopia ridicata poate duce la complicatii care ameninta vederea la varsta adulta.
Numarul persoanelor care au miopie creste intr-un ritm alarmant. In anul 2000, aproximativ 25% din populatia lumii era miopa. Cercetarile sugereaza ca pana in anul 2050, aproximativ jumatate din populatia lumii va fi miopie.

Miopia apare atunci cand ochiul concentreaza razele de lumina in fata retinei , in loc de a se concentra asupra retinei. Acest lucru face ca obiectele indepartate sa para neclare. Cativa factori diferiti contribuie la focalizarea corecta a luminii pe retina:

  • Lungimea ochiului din fata spre spate
  • Forma corneei si a cristalinului
  • Locatia cristalinului si a corneei una fata de cealalta in interiorul ochiului
  • Mici variatii ale oricaruia dintre acesti factori pot cauza miopie.

Detectarea si diagnosticarea miopiei

Detectarea si interventia precoce a miopiei sunt elemente cheie in incetinirea progresiei miopiei. Dar multi copii care sunt miopi nu vor avea semne evidente si nu se vor plange de simptome ale acesteoa. Daca vederea lor de la distanta a fost intotdeauna incetosata, s-ar putea sa nu realizeze ca vederea altcuiva este mai clara.

Acesta este doar unul dintre motivele pentru care examenele oftalmologice din copilarie sunt atat de importante. Trebuie sa fie efectuate chiar daca nu ati observat niciun semn de miopie sau alte probleme de vedere. Programul recomandat pentru examenele oftalmologice pentru toti copiii este:

  • Primul examen oftalmologic la 6 luni.
  • Altul la varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani.
  • Altul inainte de clasa intai.
  • Anual pe tot parcursul scolii.

Copiii cu antecedente de risc de miopie sau care au deja miopie pot avea nevoie de examene oftalmologice mai des.

Tratarea miopiei

Persoanelor care au fost diagnosticate cu acest defect al vederii le sunt in general recomandati ochelarii de vedere. Li se pot recomanda de asemenea si lentilele de contact. Exista insa si posibilitatea de a opta pentru operatie miopie.

Multe persoane iau in calcul o operatie miopie in conditiile in care procedura reduce necesitatea lentilelor de contact. In timpul unei asemenea interventii chirurgicale, chirurgul va folosi un fascicul laser pentru a remodela corneea. Cu toate acestea, si dupa o operatie miopie poate fi nevoie de purtarea ochelarilor de vedere, cel putin pentru a citi.

Citeste si...

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov ideala. O astfel de clinica va va …

Dentist Brasov

Dentist Brasov

Un Dentist Brasov de incredere pentru intreaga familie! Un Dentist Brasov va veni mereu in …

Kinetoterapie Brasov

Kinetoterapie Brasov

Kinetoterapie Brasov Multe persoane au in vedere avantajele oferite de Kinetoterapie Brasov. Veti vedea ca …