Friday , June 21 2024

Amenajament pastoral – Metodologie

Amenajament pastoral

Un amenajament pastoral are un caracter complex, acesta necesitand o perioada de implementare de 10 ani. Pentru realizarea acestuia e nevoie de o serie de lucrari, cu o anumita succesiune, la care trebuie sa asiste toate persoanele desemnate. Un aspect important din cadrul acestor lucrari il reprezinta cele doua conferinte de amenajare. In cadrul acestora se decid si de aproba masurile necesare pentru reglementarea procesului pentru amenajarea pajistilor.

 Metodologie – amenajament pastoral

Pentru realizarea unui amenajament pastoral este necesara respectarea unor principia fundamentale. In primul rand, este necesara asigurarea productiei de furaje pe tot parcursul anului. Pe langa acest lucru, este necesara asigurarea cresterii in cantitate si calitate a productiei de furaje. In vederea obtinerii acestui lucru, este necesara elaborarea unor lucrari de imbunatatire. Acestea se vor realiza dupa anumit criterii si tinandu-se cont de conditiile climatice si potentialul zonei in cauza.

In cadrul intalnirilor oficiale, se discuta si se fac propuneri legate de masurile ce vor fi aplicate, acestea fiind directivele pentru demersul lucrarilor. La aceste conferinte se vor decide care vor fi masurile de imbunatatire sau de mentinere a suprafetelor pajistilor.

Elaborarea lucrarilor pentru amenajamente

amenajament pastoral

Lucrarile ce urmeaza a fi efectuate pentru un amenajament pastoral vor fi propuse de specialisti in amenajare. In derularea acestora se vor respecta toate indicatiile impuse privind momentul si ordinea executarii lor.  Lucrarile vor fi insemnate intr-un caiet de lucru, acesta trebuind sa se afle mereu in posesia utilizatorului. Orice lucrare efectuata trebuie sa fie trecuta in caiet si datata cu ziua, luna si anul efectuarii. In mod obligatoriu, trebuie trecut si numele utilizatorului care completeaza materialul.

Cea mai delicata problema pentru cei care intocmesc un amenajament este recunoasterea speciilor de plante din pajiste. Multe persoane din acest domeniu nu detin cunostinte de botanica, lucru care poate constitui un impediment. Din acest motiv se prezinta o lista cu 80 de specii de leguminoase si graminee, 1 specii de furaje si multe altele.

 

Citeste si...

mutari Brasov

O firma ideala de mutari Brasov

O firma ideala de mutari Brasov Pentru alegerea unei astfel de firme va trebui sa …

creare site ieftin

Creare Site Ieftin

Creare Site Ieftin Alegeti-va echipa de profesionisti cu care sa colaborati! Desi pare o alegere …

creare site de prezentare

Creare site de prezentare

Creare site de prezentare Marea majoritate a populatiei lumii utilizeaza in prezent internetul. Este cel …

Leave a Reply