Saturday , February 4 2023

Amenajari Gradini

Amenajari gradini

Cunosti principiile esentiale in Amenajari Gradini? Gradina are rolul de a sporii momentele de liniste petrecute in propriul tau colt de verdeata. Cu siguranta, Cunosti beneficiile de a locui la casa. Locuitul la casa iti aduce fara doar si poate libertatea de miscare de care ai nevoie. Pentru a amplifica acest sentiment de libertate, nu poti omite amenajarea gradinii intr-un mod personalizat si placut tie.

Amenajari gradini

Amenajari GradiniCel mai important aspect in amenajari gradini este desemnat calitatii solului. Un sol bogat in vitamine si substante organice ajuta plantele in ciclul lor de dezvoltarea. Exista diferite „artificii” ce te ajuta in Amenajari Gradini. Cu alte cuvinte putem discuta despre „gradinaritul inteligent”. Multi agricultori practica „gradinaritul inteligent”, bazat pe diferite trucuri.
Spre exemplu, cultivarea plantelor ca brusturele,tataneasa sau hreanul, te ajuta in imbogatirea solului cu substante organice.

Cum se poate realiza acesta imbogatire a solului?

Simplu, radacinile plantelor din exemplul anterior isi dezvolta radacinile pana la un nivel destul de patruns in sol. Ele aduc la suprafata solului diferite substante minerale. Principalul rol este transportor pentru alte plante din gradinata. Astfel, plantele ornamentale ce nu au radacinile foarte adanci se pot bucura de aceste substante. O alta tehnica de „ minerit vegetal” o reprezita colectarea frunzelor cazute toamna, provenite de la arbori. Intrucat, arborii au cele mai adanci radacini, ei transporta substante bogate in minerale.

Amenajari gradini

Frunzele alaturi de rumegus, scoarta de copac etc. le putem utiliza in procesul de mulcire. Mulcirea este un proces deloc greu si la indepamana oricarui gradinar, cu sau fara experinta. Mulcirea presupune acoperirea solului cu materiale de origine vegetala. Acest proces are dublu rol. Primul rol este dea a mentine un nivel optim de umiditate al solului. Al doilea rol este de a impiedica cresterea plantelor parazite, ce cresc pe langa plantele cultivate cu grija. Aceste plante parazite sunt daunatoare. Ele se hranesc cu substantele hranitoare ale plantei gazda sau sufoca radacina gazdei. Gradinaritul este eficient si usor, daca preiei din experintele specialistilor in agricultura.

Citeste si...

Tiny House

Tiny House

Ce avantaje imi ofera Tiny House? Din ce in ce mai multe persoane au auzit …

Proiectare Instalatii

Proiectare Instalatii

De ce sunt necesare serviciile de proiectare instalatii electrice? Pentru orice cladire, indiferent de destinatia …

Dusumea din Lemn Vechi

Dusumea din Lemn Vechi

Unde poate fi montata dusumea din lemn vechi? Una dintre solutiile potrivite pentru cei care …

Leave a Reply