Saturday , February 4 2023

Ingrasamant natural organic pentru gradina

Ingrasamant natural organic pentru gradina

Pentru o recolta bogata de legume dar si de flori, este nevoie de ingrasamantul potrivit. Nu este nevoie insa sa apelati la produse chimice. Exista solutii care pot oferi pamantului nutrientii de care are nevoie. Folosind ingrasamant natural veti ajuta plantele sa infloreasca si va veti infrumuseta gradina. Va prezentam cateva solutii pe care le puteti incerca.

Nu ezitati sa folositi un ingrasamant natural cum ar fi dolomita naturala sau zeolitul natural. Acestea ofera o serie de beneficii plantelor din gradina.

Ingrasamant natural obtinut acasa

ingrasamant natural

Iarba cosita. Un mod util de a utiliza iarba cosita este pentru ingrasamant. Astfel, veti reusi sa pastrati umiditatea solului pentru un timp mai indelungat. De asemenea, iarba cosita actioneaza ca un fertilizator. Pamantul nu va fi sufocat, iarba permitandu-I sa respire, cee ace inseamna ca il veti sapa mai rar. Din momentul in care incepe descompunerea stratului de iarba, efectul de fertilizant se face simtit. Pentru a preveni putrefactia, stratul aplicat nu trebuie sa depaseasca trei centimetri.

Zat de cafea. Acesta este un ingrasamant minune foarte bine cunoscut. Motivul este continutul foarte ridicat de fostor, azot si potasiu. Obtinerea acestui tip de ingrasamant nu necesita un efort foarte mare. Desigur, nu se pot obtine cantitati foarte mari, insa puteti sa il utilizati pe suprafete restranse. Tot ce trebuie sa faceti este sa colectati zatul de cafea si sa il lasati la uscat pe un ziar. Aplicarea stratului de zat difera in functie de tipul de plante. Spre exemplu, pentru plantele de interior se aplica zat odata la 6 luni. In schimb, plantele de exterior tolereaza zat de cafea chiar si de 4 ori pe an.

Ingrasamantul preparat de Bio Cover

O alta optiune este utilizarea de ingrasamant gata preparat. Bio Cover va ofera ingrasamant natural organic de cea mai buna calitate. Acesta se poate utiliza pentru toate tipurile de gazon dar si pentru majoritatea plantelor oramentale. In general acest tip de ingrasamant este recomandat si pentru plantele cu radacini carnoase, ex: orhidee, cactusi, etc.

Oferiti-o gradinii dumneavoastra tipul de ingrasamant natural potrivit si veti vedea cum va inflori. Pentru a va bucura de plante frumoase indiferent de anotimp, utilizati ingrasamantul potrivit.

Citeste si...

Tiny House

Tiny House

Ce avantaje imi ofera Tiny House? Din ce in ce mai multe persoane au auzit …

Proiectare Instalatii

Proiectare Instalatii

De ce sunt necesare serviciile de proiectare instalatii electrice? Pentru orice cladire, indiferent de destinatia …

Dusumea din Lemn Vechi

Dusumea din Lemn Vechi

Unde poate fi montata dusumea din lemn vechi? Una dintre solutiile potrivite pentru cei care …

Leave a Reply