Friday , June 21 2024

Elevator 4 coloane

Elevator 4 coloane

Echipamentele si utilajele tehnice utilizate de catre mecanicii auto sunt din ce in ce mai moderne. Tehnologia avanseaza cu fiecare clipa si ne usureaza munca tot mai mult. De exemplu, in service-urile auto este foarte important sa existe un ajutor din partea utilajelor moderne. Unul dintre cele mai raspandite mecanisme intalnite in service-uri este un elevator 4 coloane.

Tipurile de elevatoare auto

Elevator 4 coloaneElevatorul este un mecanism actionat electromecanic sau electrohidraulic utilizat pentru ridicarea unui vehicul pe plan orizontal si pe distante mici.

In prezent sunt comercializate 4 tipuri de elevatoare. Exista elevator 4 coloane, cu 2 coloane, ingropat si de tip foarfeca. Alegerea tipului potrivit difera in functie de piata tinta, de buget si de spatiul in care va fi utilizat.

Elevatorul cu 4 coloane poate avea platforma pentru geometrie sau platforma lisa. Acestea sunt proiectate de fapt pentru geometria rotilor, lucrari de intretinere si reparatii auto. Au o capacitate de ridicare mai mare decat elevatoarele cu 2 coloane, dar necesita un spatiu de lucru de dimensiuni mai mari.

Aspecte tehnice privind operarea si functionarea

Operatorul care este insarcinat cu manevrarea unui elevator 4 coloane trebuie sa aiba cateva caracteristici importante. Noi oferim chiar si Piese Cutie Viteze Camion. Va asteptam cu oferte!

In primul rand si cel mai important, trebuie sa aiba calificarea necesara. Acest aspect este reglementat si ISCIR, si trebuie respectat intocmai. Manevrantul, denumit si elevatorist, trebuie sa urmeze un program de instruire, iar apoi sa fie examinat periodic.

O alta caracteristica importanta privind operarea o reprezinta protectia personalului. Sunt de o mare insemnatate atentia si utilizarea cu grija a mecanismului. Elevatoristul trebuie sa fie echipat adecvat atunci cand opereaza elevatorul. Trebuie sa poarte imbracaminte speciala, sa nu fie larga si sa nu existe posibilitatea sa se agate in utilaj. Parul lung trebuie sa fie in permanenta prins. Nu sunt admise bijuterii de tipul bratarilor, cerceilor, lanturilor de gat, ceas, inele sau alte asemenea bijuterii ce pot pune in pericol persoana respectiva. Incaltamintea trebuie sa fie de asemenea, conforma cu tipul de serviciu prestat.

 

 

Citeste si...

Reconditionare Janta Aliaj Brasov

Reconditionare Janta Aliaj Focsani

Reconditionare Janta Aliaj Focsani Un serviciu ideal de Reconditionare Janta Aliaj Focsani este indicat. Va …

Reparatii Sistem Suspensii Brasov

Reparatii Sistem Suspensii Brasov

Reparatii Sistem Suspensii Brasov Un serviciu ideal de Reparatii Sistem Suspensii Brasov este alegerea cea …

Tractari Auto Brasov

Tractari Auto Brasov

Tractari Auto Brasov indiferent de volumul autovehiculului! Este important sa alegeti un serviciu bun de …

Leave a Reply